2020

Op zondag 8 maart organiseerden we ons tweede Catan clan tornooi. Net op tijd, want tegen het eind van de week erna werden alle activiteiten in België verboden omwille van het coronavirus.

De meeste deelnemers van vorig jaar waren weer present, aangevuld met een aantal nieuwe gezichten. Ook een paar kinderen waren nu een jaartje ouder en mochten voor de eerste keer meedoen.

Er waren 23 clans ingeschreven maar de winnaars van vorig jaar, “Team Barry”, moesten op vrijdag omwille van ziekte afmelden. Op de dag zelf hadden 2 clans een zieke. Daardoor moesten we de losse inschrijvingen herschikken en een aantal invallers toch niet laten spelen, zodat we uiteindelijk met 21 clans aan het tornooi begonnen.

Zoals vorig jaar was de eerste ronde Catan met de uitbreiding Steden & Ridders. Na de eerste ronde stond de familie Dijkhuijsen, als clan bekend als De dijken breken door!, op de eerste plaats. De Drinkebroeders van Catan stonden op de 2e plaats en de top 3 werd vervolledigd door Team Beumans.

Daarna was het tijd voor de middagpauze, met vers belegde broodjes die de deelnemers ‘s morgens besteld hadden. Ook het lokale streekbier Tripel V werd gesmaakt.

Ronde twee was een basisspel Catan. De Drinkebroeders van Catan namen de leiding over van De dijken breken door!. Kapido, de spellenclub die tot 2018 het Catan clan tornooi organiseerde, schoof op naar de 3e plaats.

De derde ronde was weer een basisspel Catan. De top 2 bleef onveranderd, op de 3e plaats zagen we nu ex aequo Pasta Catanara en Team Beumans. De verschillen waren maar een paar punten. Met nog maximaal 52 punten te verdienen per clan in de vierde ronde Catan met de uitbreiding Steden & Ridders was alles nog mogelijk.

Na het tellen van de laatste punten hadden we een gelijke stand op de eerste plaats. Volgens het reglement kijken we dan naar de weerstand. Kort gezegd heb je een betere weerstand als je tegenstanders minder punten gehaald hebben.

De winnaars van ons tweede Catan clan tornooi waren Team Beumans met 153 punten. Op de tweede plaats eindigen De Drinkebroeders van Catan, ook met 153 punten. Pasta Catanara hield de derde plaats vast met 150 punten.

Individueel bekeken was er ook een gelijke stand op de eerste plaats. Simon Beurms van Team Beumans was op weerstand de beste speler van de dag met 44 punten (op 46). Op de tweede plaats individueel eindigde Ruben Rodeyns van De Drinkebroeders van Catan.

We wensen proficiat aan de winnaars en danken onze sponsors 999 Games, MWM Products en Tripel V voor hun bijdrage aan de prijzentafel en T!LTdesign CNC freesatelier voor het maken van de trofeeën.

1e plaats 2020
2e plaats 2020
3e plaats 2020

2019

Op zondag 10 maart 2019 organiseerden we ons 1e catan clan tornooi. De voorbije 11 jaar werd er een catan clan tornooi georganiseerd door Kapido.

De opkomst was een groot succes, met 22 clans uit alle hoeken van België en Nederland die streden om de overwinning. Hierbij een aantal bekende namen van de vorige jaren en ook een aantal clans die dit weekend hun eerste spellen Steden en Ridders gespeeld hebben.
Die mix van ervaring maakt het Catan Clan Tornooi net zo leuk.  Ook kinderen speelden mee, en haalden goede resultaten. Door een slim computersysteem, dat bepaalde aan welke tafel iedereen speelde,
kwam elke individuele speler steeds tegenover andere teams te staan.  Afwisseling troef dus !

Het eerste spel begon met een beetje vertraging door een late afzegging. Hierdoor moest iemand uit de keuken last minute toch meespelen als invaller. Gedurende de dag werd de achterstand langzaam weggewerkt zodat de prijsuitreiking stipt op tijd kon beginnen.

Na de eerste ronde (Steden en Ridders) werd de top 3 volledig bezet door voormalige winnaars: op 3 “We Zien Wel” (1 overwinning), op 2 “Barbaren en struikrovers” (5 overwinningen) en op 1 “Team Barry” (4 overwinningen).
De clans met de vorige organisatoren stonden op plaats 5 en 7.

Daarna was het tijd voor de middagpauze, met vers-gemaakte broodjes. De 2e ronde werd het basis-spel gespeeld. “Team Barry” bleef aan de leiding, met 5 punten voorsprong op “Knights Alliance”.
Nog 4 punten lager stonden “Barbaren en struikrovers” en “We zien wel”.

Na de 3e ronde (opnieuw basis) had “Team Barry” zijn voorsprong bijna verdubbeld naar 9 punten op “Knights Alliance”. 1 puntje verder stond “We zien wel”.

In de 4e ronde werd weer Steden en Ridders gespeeld. Hier kon elke clan nog maximaal 52 punten verdienen. Een verschil van 9 punten is dus wel groot, maar nog niet doorslaggevend.

Nadat het laatste spel van de 4e ronde klaar was, werd er in spanning gewacht op de eindstand. De winnaars van het catan clan tornooi 2019 zijn “Team Barry” met een voorsprong van 10 punten op “We zien wel”.
Op de 3e plaats, met 1 puntje verschil, eindigt “Knights Alliance”.

Individueel waren er 4 spelers die in totaal 44 punten (op 46) behaald hebben. Op tie-breaker was Nele De Pooter van “We zien wel” de beste speelster van de dag. Opvallend is wel dat 3 van de top-4 vrouwen zijn.

We wensen proficiat aan de winnaars en danken onze sponsors 999 Games en MWM Products voor hun bijdrage aan de prijzentafel en T!LTdesign CNC freesatelier voor het maken van de trofeeën.

1e_plaats_lagere_resolutie
2e_plaats_lagere_resolutie
3e_plaats_lagere_resolutie

2020: winnaar “Team Beumans”, 2e plaats “De Drinkebroeders van Catan”, 3e plaats “Pasta Catanara”, beste speler individueel Simon Beurms

2019: winnaar “Team Barry”, 2e plaats “We zien wel”, 3e plaats “Knights Alliance”, beste speler individueel Nele De Pooter

2008 – 2018 (vorige organisatie: Kapido)

2018: winnaar “Team Barry”, 2e plaats “We zien wel”, 3e plaats “Ridders van het hexagoon”, beste speler individueel Martin Dijkhuijsen
2017: winnaar “Team Barry”, 2e plaats “We zien wel”, 3e plaats “Blackborder”, beste speler individueel Karl Verheyden
2016: winnaar “Team Barry”, 2e plaats “Natacers”, 3e plaats “We zien wel”, beste speler individueel Nicolas Neyt
2015: winnaar “Natacers”, 2e plaats “Team Barry”, 3e plaats “We zien wel”, beste speler individueel Johan Nuyts
2014: winnaar “We zien wel”, 2e plaats “Barbaren en Struikrovers”, 3e plaats “Blackborder”, beste speler individueel John Hulsman
2013: winnaar “Team Barry”, 2e plaats “The Muppets”, 3e plaats “De Augustijnen”, beste speler individueel Steven Van Den Bosch
2012: winnaar “Barbaren en Struikrovers”, 2e plaats “We zien wel”, 3e plaats “Team Barry”, beste speler individueel Kristel van Everdingen
2011: winnaar “Barbaren en Struikrovers”, 2e plaats “Knight Alliance”, 3e plaats “Blackout”, beste speler individueel Thijs Metz
2010: winnaar “Barbaren en Struikrovers”, 2e plaats “We zien wel”, 3e plaats “Blackborder Gamestore”, beste speler individueel John Hulsman
2009: winnaar “Barbaren en Struikrovers”, 2e plaats “De Augustijnen”, 3e plaats “Natacers”, beste speler individueel Wesley Herpoel
2008: winnaar “Barbaren en Struikrovers”, 2e plaats “De Augustijnen”, 3e plaats “We zien wel”, beste speler individueel Peter Verwee